Horváth Emil stresszor mentor

"Enyém az életem, enyém a sorsom. Ha valami baj van, valahogy mindig megoldom!
Élni könnyű lehet! Csak hozz döntést és soha nem nézz vissza. Ha pedig tehetsz a múltról, azzal békélj meg, fogadd el és bocsásd meg. teljességgel törekedj a jelenben lenni és alakítsd a jövőd."

Horváth Emil László
soft skills fejlesztő tréner
életvezetési „programozó” és facilitátor
mentálhigiénés segítő

Rólam

Szerencsés embernek vallom magam. Az a munkám, amit szeretek csinálni. Ezért tulajdonképpen nem is munka, hanem életforma. Az önismeretem, az életvitelem, az egészségem 15 éves tudatos fejlesztése közben tanult és tapasztalt ismereteimmel tudom fejleszteni, támogatni és facilitálni azokat a csoportokat és egyéneket, akiknél az egyéni életkészségek fejlesztése, erősítése a cél. Ez lehet stresszkezelés, egészségmagatartási szokások fejlesztése és a boldogabb életvitel kialakítása.

Horváth Emil vagyok a stresszoldó Villámtréning program megalapítója, trénere. Végzettségemet tekintve egészségtan tanár és diplomás vállalati egészségfejlesztő vagyok.
Autogén trénerként és az NLP (Neoró Lingvsiztikus Programozás) Módszertanát is elsajátítva Mindemellett tanultam természetgyógyászatokat, pl. gyógy –és egyéb masszázs terápiák, szemtréning és megjártam számtalan tanfolyamot és tréninget az életemben.

Több mint 15 éve dolgozom az egészségfejlesztő pályán. Rengeteget láttam, tapasztaltam és próbáltam. Fő területem a munkahelyi színtéren történő egészségmegőrzés, amit már minden oldalról volt szerencsém megtapasztalni.

A stressz az én életem része is. Én sem tudom és talán nem is akarom elkerülni. Egyet azonban a hosszú évek során sikerült jól elsajátítanom: megtanultam kezelni! Rájöttem módszerekre. Nem fedeztem fel újat, csak megtanultam és alkalmazom az ősi technikákat. És képzelje, nagyon is használnak! A mai kor embere sajnos sok mindent elfelejtett, többek között olyan alapvető dolgokat, mint, hogyan kell futni vagy éppen rendesen lélegezni.

A stressz okozta biológiai reakciók kezelésével sem vagyunk másképp. Ezért tréningjeim segítségével mentorálom az Ön szervezetének reakcióit is, amit a stresszorok által adott válaszként produkál.

Hitvallásom

A változás varázsa mindig motivál. Mint életmód segítő mentor, folyamatosan változom, adok és kapok, segítek és segítenek, ismerek és megismernek. De van valami, ami számomra a bizsergésnél mindig fontosabb: az érték teremtése és tisztelete. Ezért hoztam létre ezt a Stresszoldó Villámtréning programot is.

Selye János - akinek a nevéhez a pszichológiában a stressz, mint szóhasználat fűződik - stresszor névvel jelölte azt a behatást, amelynek végeredménye a szervezet jellegzetes biológiai válasza. Tulajdonképpen minden stresszor, amit mi magunk testi vagy lelki szinten annak értékelünk, és aképpen reagálunk rá.

E biológiai reakciók szabályozásában, mérséklésében tudok Önnek segíteni. Az út, amit ehhez be kell járnia, nem rögös – ez a jó hírem!Egy biztos, stresszor behatására – vészhelyzetnek titulált szituációban – testünk riadót fúj, és jellegzetes biológiai válasszal reagál! Ez a reakció a túlélésünket hivatott segíteni, azonban ellenünk kezd dolgozni, ha a stresszreakciót szükségtelenül váltjuk ki.

Ezen az úton leszek az Ön segítője, pártfogója és tanácsadója – röviden: mentorálom. Kezdve azzal, hogy Villámtréningemen megtanítom az alapvető, leghatékonyabb technikákat. Innen ered a név: Stresszor Mentor.

Rólam mondták

„Nekem vezetőként fontos volt, hogy a csapatom mentálisan is jó kondiban legyen. A stressz-kezelési tréning ehhez szemléletet és gyakorlati praktikákat adott. Az egészet Emil személye tette hitelessé.

A kollégáimmal később beszéltünk arról, mit "hoztak magukkal" a tréningről. A legtöbben azt mondták: stresszt nem leküzdenem kell, hanem egészséges mederbe kell tereljem. ... a második alkalmat már mindenki lelkesen várta!”

Csiszér Zoltán
E.On, Energia-ellenőrzési vezető

„Kollégáink és a tréningeken résztvevő vezetőink egytől-egyig hasznosnak ítélték meg a programot, és azóta is hatékonyan alkalmaznak néhány, a tréningen tanult stresszkezelési módszert.

Bátran ajánlom a tréninget minden olyan HR-es kolléga részére, akik képzéseket-tréningeket szerveznek munkatársaik részére.

Nem fognak csalódást okozni részükre, sőt nagyon hasznos útravalókat kapnak az feszültségek oldásához, egészségük javításához.”

Gaál Emese, HR osztályvezető
Humán Gazdálkodási Osztály, Budapesti Elektromos Művek Nyrt.

„A tréning ideje alatt nem gondoltam a munkámra. Csak próbáltam mindent magamba szívni amit mondtál, tanítottál hogy tudjam alkalmazni a munkámban és a magánéletemben. Meglepő volt látni a kollégák reakcióját bizonyos helyzetekbe de utólag rájöttem mindenki úgy viselkedett ahogy számítottam rá. Érdekes volt látni egyes emberek mennyire megnyílnak mások pedig mennyire elutasítóak. A pozitív hozzáállásod a lelkesedésed rám ragadt mindent át tudtam venni és hinni, ha így cselekszem, és gondolkodom valóban számíthatok változásra. Bíztam benned! Jó volt kiszakadni a hétköznapokból és csak magamra figyelni és ezt az érzést sikerült haza is vinni. Ha tehetném ilyen emberekkel venném magam körül mint Emil… ”

Nagy Krisztina, irodavezető
Egészségfejlesztési Iroda, Ózd

„A dolgozóim nagy része részt vett a tréningen, természetesen vezetőként én is kipróbáltam.

Óriási feltöltődést adott, mindezen túl hatékony eszközöket kaptam a kezembe a mindennapi "problémák" kezeléséhez.

Emil személyisége abszolút illeszkedik a témak átadásához, segíti a tréning hatékonyságát”

Vitális-Rolof Orsolya, ápolási igazgató
Almási Balogh Pál Kórház


Megosztás

Megosztás