Tízből kilenc nő túl sokat stresszel

2014. Április 16.
A nők mindössze 11%-a jellemezhető alacsony aggodalmaskodási hajlammal, a magasabb stressztűrési képesség éppen kétszer annyi férfira jellemző, mint amennyi nőre, 60 %-ban a munka jelenti az első számú stresszfaktort...

A cikk eredetije a csaladinet.hu-n jelent meg.

Ezek a megdöbbentő adatok derülnek ki a Life.hu és MagneB6 támogatásával megvalósult országos Nagy Stressz Teszt eredményeiből. Az eredmények elkeserítőek, ugyanis azt jelzik, hogy a magyarok és elsősorban a nők jelentős hányada a testet-lelket pusztító stressz állapotában van, amelyből mindenképpen valamilyen kiutat kell keresni egyénileg és közösen egyaránt.

Napjainkban nekünk, nőknek az egész világon több szerepben kell helytállnunk, így a jóval nagyobb nyomás nehezedik ránk, mint korábban. Az életvezetésre, stresszkezelésre a sokféle tennivaló mellett már nem jut se időnk, se energiánk. Sokszor tesszük fel magunknak a kérdést: „Miért nincs egyszerű, stresszoldásra alkalmas technika? Hogyan szakítsak időt még erre is?”

Horváth Emil, vállalati egészségfejlesztő szerint ott követünk el hibát, hogy a stresszfaktorok elkerülésére koncentrálunk és nem pedig a stressz hatásainak kezelésére. Ha a saját egészségünkről van szó, akkor miért várunk mástól megoldást?

A kutatók szerint nem minden stressz negatív, csak fel kell tudnunk ismerni szervezetünk, stresszorokra adott alapvető jelzéseit, el kell sajátítanunk a lehető legegyszerűbb technikákat. Az elfeledett vagy elbagatelizált módszerek mögötti erőt mindezek tudatában könnyedén energiánk feltöltésére fordíthatjuk.

Horváth Emil - Stresszor Mentor - hitvallása, hogy 14 éves szakmai tapasztalatát, személyes energiáját, valamint a stresszoldás orvosi és alternatív módszereit ötvözve olyan, mindenki számára érthető, gyorsan megtanulható és a hétköznapokban könnyedén alkalmazható módszereket tanítson, amelyek valóban hatásosak a stresszszint csökkentésében. Az általa kifejlesztett mindössze 6 órás Stresszoldó Villámtréning során a résztvevők megismerkedhetnek különféle testlazító relaxációs technikákkal, szemrelaxációs és látásjavító technikákkal és mindemellett életvezetéséi tanácsadásban is részesülnek.

A tréningen tanult módszerek használata mérhető életmódjavulással jár, amely a munkahelyen és a magánéletben is kamatozik! A stressz fizikai tünetei megelőzhetőek, a pszichés feszültség általános szintje pedig lényegesen csökken. Ha jóban vagyunk önmagunkkal, akkor a pozitív erőket a másik felé is tudjuk sugározni. Ne feledjük, hogy ahogy magunkhoz viszonyulunk, úgy fordulunk a másik ember felé is.

A mi egészségünk, a mi lelkünk, a mi életünk. Tegyünk érte együtt!

Forrás: www.stresszmentor.hu
Fotó: David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.netMegosztás

Megosztás