Új módszer a stresszoldásra

2014. Május 19.
Nem is gondolnánk, mennyi embert érint a stressz. Mi, nők különösen nagy veszélyben vagyunk, felmérések ugyanis kimutatták, hogy a gyengébbik nem jóval nehezebben tudja kezelni az élet hozta nehézségeket, feszültségeket.

Megjelent a FemCafe.hu-n.

A stressz káros hatásaira egyre többen döbbenünk rá, ám sokan nem tudják, mi lenne a megfelelő módszer a kezelésére. Az egyik lehetőség a rendszeres testmozgás, amely során levezethetjük a felgyülemlett feszültséget és az izmainkat is erősíthetjük. Egy jó film megnézése vagy egy könyv olvasása, esetleg a cicánkkal, kutyánkkal töltött idő is jó hatással lehet szervezetünkre, hiszen így lehetőségünk nyílik kikapcsolni, elfelejteni néhány órára a nyomasztó problémákat.

Meg kell találnunk a megfelelő módszert

Fontos azonban, hogy a kényes helyzetekben, feszült pillanatokban is képesek legyünk levezetni a stresszt és ne omoljunk össze. Erre kínál egy alternatív megoldást a stresszoldó villámtréning, amelyet Horváth Emil, vállalati egészségfejlesztő tart.

Szerkesztőségünk egy kis ízelítőt kaphatott a tréningből: munka után, körülbelül másfél óra alatt könnyedén elsajátíthattunk egy stresszoldási technikát, amelyet jól begyakorolva bármikor bevethetünk, ha a szituáció úgy kívánja. A rövid testlazító technika nagyon egyszerű, csupán követnünk kellett a tréner utasításait. Utána mindannyian jóval frissebbnek, felszabadultabbnak éreztük magunkat.

Bármely módját is választjuk a stresszkezelésnek, életmódunk javulni fog. Ha csökkentjük a bennünk lévő pszichés feszültséget, sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a mindennapokban, a magánéletben és a munkahelyünkön egyaránt. Megosztás

Megosztás