Horváth Emil stresszor mentor

"Enyém az életem, enyém a sorsom. Ha valami baj van, valahogy mindig megoldom!
Élni könnyű lehet! Csak hozz döntést és soha nem nézz vissza. Ha pedig tehetsz a múltról, azzal békélj meg, fogadd el és bocsásd meg. teljességgel törekedj a jelenben lenni és alakítsd a jövőd."

Horváth Emil László
soft skills fejlesztő tréner
életvezetési „programozó” és facilitátor
mentálhigiénés segítő

Stresszmenedzsment

A rohanó világ és a XXI. század mamutvadászai...

A stressz egyáltalán nem új keletű jelenség, már valószínűleg az ősember is jelentős stresszként élhette meg a halálra menő küzdelmet a napi betevőért, a fenevadak fenyegető támadásait, vagy épp a törzsek közti gyakori összecsapásokat…

A stresszorok (tehát a stresszt kiváltó tényezők) természetes velejárói az életnek, habár a létfenntartásért vívott harc ma már nem mamutvadászat képében, hanem a megállíthatatlan, mókuskerék-szerű életvitelben testesül meg…

A stressz természetes emberi reakció

A stresszoldás első lépései között el kell fogadnunk, hogy a különféle stresszorok életünk természetes velejárói. Stressz nélkül nem élhetnénk, mert nem tudnánk életünk kihívásaihoz alkalmazkodni: csak robotok, gépek lennénk. A stressz érzete emberi mivoltunk egyik szerves része!

Ezek a kihívások, legyen ez bármilyen meglepő is, akár pozitívak is lehetnek, hiszen ez esetben is „újraalkalmazkodást” követelnek meg a szervezettől, amit bizony stresszként élünk meg! Ezért a stressz elleni harc közben jó, ha megkülönböztetjük a distressz (negatív stressz – a köznyelv ezt azonosítja a stresszel) és eustressz fogalmát (aminek inkább pozitív hozadékai vannak sorsunk szempontjából).

Persze vannak olyan esetek, melyekben a stressz inkább arra figyelmeztet: a helyzet tarthatatlan, és gyors cselekvésre, változtatásra van szükség. Sok esetben a világ olyan helyzetek elé állít minket (a gyerekek tanulási nehézségeitől kezdve a hiteltörlesztésen keresztül, a megjósolhatatlan közlekedési balesetekig), melyeken nem, vagy csak alig tudunk változtatni.

Ám legyen szó hirtelen jött változásról, vagy állandósult stresszről, hasznos és jelentős megkönnyebbülést hoz, amikor a ránk nehezülő nyomást tudatosan tudjuk kezelni: ebben segítenek a különböző stresszkezelési módszerek.

A stresszoldási technikák elsajátításának köszönhetően tiszta fejjel tudunk az élet kihívásai közepette helyt állni, és hosszú távon egészségünk is kevésbé látja kárát a stresszes hétköznapoknak.

A krónikus stressz nem játék...

Ugyanis lehet, hogy eleinte „csak” a napi szintű fejfájással, folyamatos ingerlékenységgel szembesülünk. Aztán azon kapjuk magunkat, hogy egyre többször betegedünk meg, hiszen az állandósult stressz, az immunrendszerünket jócskán legyengítheti. A sajnos népbetegségnek számító alvászavarokat és diffúz gyomorpanaszokat szintén betudhatjuk a tartós stressznek…

A stressz elleni fellépés, a stressz kezelése segít, hogy a komoly elváltozásokat, betegségeket sikerrel megelőzzük, és a 100% energiaszinten működő önmagunk lehessünk.

Kiknek ajánlom a csoportos stresszoldó, stresszkezelő villámtréningeket?

  • A Céges Stresszoldó Tréningeket az olyan munkavállalók, menedzserek, vezetők számára alakítottam ki, akikre nap mint nap jelentős teher nehezedik (a fokozott munkaterhelés, a gyors döntések, vagy a felelősség nagyságából fakadóan), és a felgyülemlett feszültség már akadályozza őket munkájuk hatékonyságában, tágabb értelemben a testi-lelki egyensúlyuk fenntartásában.
  • A Nyílt Stresszoldó Tréningjeim nem céges keretek között folynak. Tartalmát tekintve a munkahelyi stresszterheléseken felül a magán-családi élet kiváltotta stresszes helyzetekre adott megoldásokkal is foglalkozom.

Büszke vagyok arra, hogy tréning önállóan alkalmazható, stresszoldási technikái révén már rengeteg embertársam mindennapjait megkönnyítettem, felvértezve őket a stressz elleni küzdelem számos „fegyverével”. Az életminőség javulásáról szóló visszajelzések mindig megerősítenek abban, hogy helyes az út, amire léptem: ez a stressz kezelését megcélzó rögös, de hasznos és felemelő út.

Cégeknek szóló információért kattints ide, míg ha magánszemélyként kívánsz tréningjeinken részt venni, akkor pedig itt találsz több információt.

Szívből remélem, hogy hamarosan találkozunk!Megosztás

Megosztás